Magic-Fabian

Min vän Fabian klagande idag över att han tappat bort sin mobil. För er som inte känner Fabian kan jag berätta att han är en lustig spjuver, ja rent av lite vimsig. Mycket avancerad mobil har han, en väldig hightech-pryl. Touchskärm och sånt ni vet.


Imorse kom han alltså och berättade för oss att han tappat bort den, mobilen. Detta faktum verkade dock inte bekymra Fabian det minsta, som mest flinade åt saken. Hakan for på riktigt ner i bordet när han också helt utan vidare säger att den vart borta i en vecka utan det minsta spår efter sig. I sju dagar hade han vart mobil-lös.


En konversation i den här stilen utbytte nyss jag och Fabian på msn:


Fabian: Jag har hittat mobilen!

Jag: Shit!

Fabian: Den låg mitt på Köpmangatan...

Jag: Nu skojar du?

Fabian: Nej, där har den legat i en vecka nu, utan att någon snott den. Jag tror den legat under en kant för den klara sig från regnet.


Jag lovar, något sånt här kan bara hända Fabian Nilsson.

Sjukt.


Idol började för 4 minuter sedan

Saker att se fram emot den kommande veckan:

  • Måndag. Studiedag.

Ja. Det var väl ungefär det.

Annars är det väl Kina-Tibet för hela slanten. Visste ni att sedan 1987 har allvarliga antikinesiska kravaller brutit ut i Lhasa flera gånger i samband med den årliga stora bönehögtiden, då pilgrimerna samlas vid det gamla Jokhang-templet?

Nej. Inte jag heller.


Den här veckan har jag prao

Jag har funderat på att göra en lista. På den ska jag skriva upp de mest onödiga saker som finns.

Prao ska definitivt stå med.
Och nej, det är inget illa menat mot Lindex. Som hittills vart över förväntan roligt.

Tänk vad mycket bättre livet vore...

... om skiten som stod på Wikipedia var trovärdig.


Lördag

Alla är beroende av något, visst? Jag är beroende av tandkräm. Jag är tandkrämsmissbrukare. Det är ju kanske inte så allvarligt att jag smaskar i mig två tuber tandkräm om dagen och inte kan sova borta utan att springa till Ica och köpa två Colgate's. Nej, men jag är ändå en användare som placerar sig över snittet. När jag borstar tänderna gör jag det med troligtvis den dubbla mängden tandkräm än vad som är meningen, och efter halva borstningen fyller jag på men lika mycket igen. Men det är inte bara vid tandborstning som tandkrämen kommer till nytta. Nej, jag besöker tuben minst två gånger till under dagens gång. Vid de tillfällena stoppas en mindre mängd in i munnen, sprider ett minttema i hela kroppen för att sedan eventuella rester ska kunna spottas ut igen.

Varför gör jag det här?

1. Det är billigare än tuggummi,

2. Det är godare än tuggummi. Ibland.


Hon är terrorist

Fanny mobil, 16:59:
Läget då?

Fanny mobil, 16:59:
Vafan svarar du inte för? :'(

Fanny mobil, 17:00:
Tack för smällen.

Fanny mobil, 17:04:
Ska jag giva dig på moppo?

Hon har gratis sms nu. Passa er.

Ute...

Två små-killar går och pratar, den ena märkbart självsäkrare än den andra.

Kille 1 (överlägset): Vart bor du då?
KIlle 2: I Borsökna...
Kille 1: Haha, varför då? Jobbigt att gå i skolan här då ju? (Han hånar killen, flinar åt honom)
Kille 2: Njaa, alltså jag åker ju buss...
Kille 1: VA? Åker du buss ända från jävla Borsökna varje dag? (Betoningen är av är-du-dum-i-huvudet typen)
Kille 2: Ja, det gör jag. Det är ju inte så långt.
Kille 1: Joho? Haha! Det är skitlångt, fan. (Han försöker prata förstånd i Borsökna-killen)
Kille 2: Men, det ligger ju bara strax utanför stan?
Kille 1: Gör det? Men Köpng ligger ju inte här väl?
Kille 2: Köping? Jag sa Borsökna, vet du ens vad det är?  
Kille 1: ..... 

Haha. Han trodde ju att han visste.


Lördag

Det har vart fler besökare här än vanligt på sistone.

Hejdå.


Mysteriet på BDB

Som vi alla vet är livet fyllt med oförklarliga mysterier. En del större än de andra. Det som är störande med mysterier är att de inte verkar gå att lista ut, och därför går man och blir irriterad på dem. Sedan en tid tillbaka har jag haft ett mysterium i mitt liv.
 
På min bilddagbok har jag inga bilder. Det höll ett tag det där med att ladda upp, men inte länge. Nu har jag bara en bild, från i januari. Ointressantare dagbok får man alltså leta efter. Mysteriumet i det här är att trots att jag inte har en enda bild sedan 9 månader tillbaka, en fullständig graviditet, är det ändå okända personer som regelbundet tittar om jag laddat upp några nya bilder. Eller letar de kanske efter något annat?

Det finns ett par användare som troget bevakat mig sedan starten, Beaphav och Lassela. Nej, det är ingen idé att ni på något sätt försöker ta er in på någon utav dessa dagböcker, för det går inte. Jag kommer inte in. Ni kommer inte in. Om det nu inte skulle råka vara så att ni har lösenordet till dem. Jag har alltså inte en aning om vilka detta är och varför de är så måttligt intresserade av mina icke existerande bilder.

Men om någon av dem nu skulle läsa det här vill jag framföra ett meddelande

Hej. Jag heter Mathilda. Och nej, jag kommer inte ladda upp några mer bilder framtiden. Spar tid, skit i mig.

Helt unikt

Idag hade jag en stor väska till skolan. Det var planerat, jag skulle nämligen ha ett par skor med mig hemifrån och sedan ett par skor ifrån skåpet. Båda skulle hem igen sedan, mycket besvärligt. Och det här var alltså på sidan om idrottskläderna och mapparna. Det finurliga var att jag trots allt detta hade plats kvar i väskan när jag skulle hem. Nämen sedär, tänkte jag, då kan jag ju ta hem lite böcker så att jag kan jobba ifatt. Ypperligt nöjd med mig själv skrockade jag lite och packade ner de mappar jag tyckte om. Jag tittade sedan in i skåpet och fann att det var tomt. Inte en enda bok eller mapp kvar. Äh, det är väl inget med det, tänkte jag och ägnade inte några mer tankar åt saken.

Väl hemma slänger jag den äckligt tunga väskan på golvet och börjar packa upp. Mapp efter mapp... Jag slänger upp dem på sängen, där det också visar sig ligga andra mappar. Det slog mig att det var många, onödigt många. Jaha, det var ju alla mappar? Alla böcker, alla papper, ifrån varje ämne. Allt. Okej, jag behöver jobba ifatt men det var väl kanske inte riktigt det här jag menade.

-"Jag svalde pilen"

Det blev en lång helg

Såhär efter två dagar hemma kan jag konstatera att jag föredrar lektioner ledda av lärare. Jag är inte så bra på det där med att prioritera saker.


Onsdag

Kollade mailen igår. Ett mail hade jag fått, från Fanny var det. Stod det i alla fall. Det stod också att det inte var något ämne. Jag förmodade då att det var ett sådant där kejdebrev, jag suckade och öppnade mailet för säkerhetsskull, för att sedan snabbt ta bort det. Jag såg direkt att detta inte var något rackarns kedjebrev. Nej, nej. Det här var ett vanligt mail. Det hade inte vidarebefordrats till 100 olika kontakter och hade inte heller ett innehåll av ren värdelöshet. Det var adresserat till mig, endast mig. Jag blev glad då, förstår ni. Det är inte ofta jag får seriösa mail. Jag började då med spänning läsa de få orden som stod nerskriva:


men bestämmer inte dem det? :)


Okej. Jag tänkte tillbaka, vad hade Fanny och jag pratat om tidigare den dagen på MSN? Jo, glass hade vi pratat om, Ben & Jerry's. Men jag förstod ändå inte, bestämmer inte dem det? Vad kunde hon ha menat? Besviken på att jag inte lyckats klura ut vad det var hon ville tog jag bort mailet och loggade in på MSN och drog igång en konversation med henne.


Jag gick rakt på sak; Vad var det med mailet du skickade Fanny-bunny? Hon svarade att hon inte hade skickat något. Inte en chans att hon hade gjort, hon tog sig en rejäl funderare utan att komma ihåg något om ett mail. Så sade hon.


Hon hade alltså inte skickat det. Det var ett mail med ingen som helst betydelse, som det inte alls var meningen att jag skulle läsa.


Jag känner mig blåst.


Hemma...

Mamma: Jo, men det är så säger de. Det är ett lugnt sätt att dö på och så ser de ett ljus i en tunnel...
Jag: HA! Jo tjena. Ser de inte en sliten kille med långt hår och skägg också?

Det är löjligt.

RSS 2.0