"Bra gig, bra jam.."

Jag har svårt med att hålla reda på dagarna såhär när det är lov. Jag snurrar in mig i onsdagar, måndagar, tisdagar och helger.

Idag måste jag ju köpa den där, för imorgon är det söndag och då är det stängt. Eller nej? Det är ju bara torsdag idag för igår var det torsd... Ah, juste då är det ju fredag idag för igår var det torsdag, så imorgon är det alltså lördag, inte söndag, vilket då gjorde den här funderingen totalt meningslös.

--

Jag skäms också för att jag inte skrivit här på länge. Slött av mig. Usch.

Titta på den här istället. Jag gillar inte Grotesco. Men det här är banne mig sjukt kul. 
 "Dansken hör ALLT!"

Onsdag, ja

Det är rätt så synd egentligen, att jag inte en enda gång har drömt en dröm som vart positiv. Det är alltid om en massa konstiga saker. Jag kanske var med om ett hemskt trauma i mitt tidigare liv? Så måste det vara.


Förresten, prova skriv strålningen på datorn. Skitsvårt ju.


Man vet att det är två månader och elva dagar kvar av året när...

  • Det börjar kännas fel att gå barfota inomhus.
  • Man hör ordet Bond i var och varannan mening.
  • Mina händer blir ännu kallare. Om nu det är möjligt.
  • Man tvingar sig upp i ottan och hoppas på att klockan verkligen är halv sju och inte mitt i natten, vilket man inte kan avgöra eftersom det är så sjuhelvetes mörkt hela tiden.

"Gabbe på kongas"

Välkomna till våran ö

Sluta tänk på regn och snö

Sola bada och ha kul, med Suntrip över jul

Torsdag står det

I torsdags, ja. Det blev kul, inte riktigt som vi förväntade men ändå kul. Jag drar allt från början:

Det finns en kille som heter Johan Lindholm på min skola. Johan är född 1995. En del tid har vi spenderat med Johan och hans vänner. Johan var dock den som av någon anledning blev drabbad.

Jag vet inte riktigt vem som kom på själva idén, men Rasmus och Fabian var definitivt inblandade. Idén var att tömma en Pucko (i Tetra Pak), fylla den med något annat (fiskleverolja diskuterades, men det blev juice) och sedan låta någon köpa den. Jobbet var perfekt utfört. Ingen skulle misstänka att det var något ovanligt med Puckon. Knappt en skråma, mer än lite lim på undersidan. Jag lovar.

Det bestämdes alltså att det var Johan, en trogen puckodrickare, som skulle bli den utsatte och självklart kunde han ju inte själv vara medveten om att han faktiskt var avsedd att köpa den. Efter bestämmelser med medbrottslingen Kling i cafeterian, ställde vi Puckon bland sina Pucko-vänner i kylen i väntan på Mr. Lindholm.

De kommande dagarna blev spända. Vi var tvungna att ha Johan inom räckhåll, för att vara där och se när han köpte Puckon. Det blev dock inte som vi tänkt oss. Johan köpte ingen Pucko. Dagarna gick och gick, men ingen Pucko. Vi insåg att vi själva skulle bli tvungna att få honom att köpa den.

Igår hade vi som vanligt en mycket lång håltimme, och som vanligt satt vi med Johan, Erik och co. i cafeterian. Det här var vår chans. Rasmus hade en plan. Han slog vad med Johan att om han kunde lösa hans bildgåta, skulle han bjuda honom på en Pucko. Självfallet var denna gåta barnsligt enkel, och Johan fick sin Pucko, intet ont anande.

När Johan sedan öppnade förpackningen blev det plötsligt mycket tyst i cafeterian. Men han drack. Yttrade något i stil med "uh, vafaan?". Och vi började skratta, eller skrika. Välj själv.

Johan insåg att han blivit lurad, slängde "Puckon" och även han började skratta.

Lite kul var det.


Snart

Det kan hända att jag under morgondagen har någonting otroligt roligt att berätta. Det måste bara inträffa först.


Ge mig

Fula svenska ord:

  • Läsk
  • Stjärt
  • Stövel (med betoning på Ö)

Ge mig fler.


Förresten

Vi måste ju välkomna V/Wilma.

Ät mycket, sov djupt, må bra.

Välkommen.

Jag hade tänkt skriva något kul

Har försökt tänka ut det roligaste som hänt den senaste tiden. Det är svårt, det händer så mycket. Full rulle så att säga.

Jag skulle kunna berätta om skatan, eller om tvålen som var balsam. Jag skulle kunna visa "tåget", kanske till och med beskriva hur man skjutsar på en luftcykel. Sprängda däck, inlämnade glasögon, knäckta ryggar, knäckta (stols)ben. Jag skulle gärna berätta om alla torsdagar med tjuvringningar och röstinspelningar. Men jag tror nog...

... att det är bäst att jag inte berättar.

Vi tar det sen istället.


15:15

Jag är hungrig. Eller så har jag ont i magen. Har inte riktigt bestämt mig på den fronten än.

Eller så beror allt på att jag har fjärilar i magen.
 
Bokstavligt talat.

Ni vet min mormor

Mormor visar mig hennes nya kläder. Hon är mycket skeptisk till sina köp, lite bekymrad är hon.

Mormor: Jo, du måste säga vad du tycker nu! (håller fram två längärmade tröjor, den ena med en liten inbyggd undertröja)
Jag: Jag tycker dom är jättebra mormor! Varför skulle de inte?
Mormor: Jo, men du vet... (hon viskar nästan och ser mig inte i ögonen, hon vänder ner blicken)
Jag: Haha, nej vadå?
Mormor: Nej men, tänkte att det var bäst att kolla med dig bara... Jag vill ju inte se ut som popmormor liksom.

RSS 2.0