Svenskt

Året är 2000. Kreta är osäkert. Släktet Altis är på besök. Det är efter en heldag vid poolen. Den unga damen Mathilda Altis, hjärnan bakom Altis familjens framgång, går ut på balkongen. Hon blickar ut mot havet, hon lever livet. Men, det är något som stör hennes syn. Någon är i vägen. Hon blir irriterad. Ak4: an ligger och väntar inne på hotellrummet, redo att användas.


Det är en ungmö som skymmer sikten. Inte mycket äldre än Mathilda själv. Intressant. Hon håller i en Barbie. Mathildas blick blir svart. En Barbie? Vilken bortskämd liten unge. Men Mathilda vill inte vara sämre. En åsna. Det var vad hon hade köpt, minsann. En fin en, ska ni veta. Ingen sketen Barbie. Åsnan hämtas och förs ut på balkongen.


De två damernas blickar möts. Ett ögonblick av likgiltighet uppstår. Åsnan och Barbien står i tysthet. Sedan går det bara utför. Utan att utbyta så mycket som ett enda ord på deras gemensamma språk, visar de alla dyrbarheter de har att skryta med. Så som flaggor på tandpetare. Tufft.


Nu, åtta år senare sitter dessa två framgångsrika ungmör på var sin ort i Sverige. De gånger om året,  då de tar pauser från deras enastående karriärer, träffas de och bara umgås.

Och byter tandpets-flaggor.


Slut.


Kommentarer
Postat av: Jonas

En kommentar kommer lastad. Med sympati.

2008-07-14 @ 21:59:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0